Gua-Sha Massage

Hvad er Gua-sha?

Gua-sha er en Kinesisk massageteknik, der er flere tusinde år gammel. Gua-sha kommer af det kinesiske ord for ”at skrabe til rødt hævet område”.

Massagen foregår ved, at man med specielle sten og gentagende gange skraber huden for bl.a at fjerne affaldsstoffer og øger blodcirkulationen i kroppen. Der skrabes i en bestemt muskelfibersretning, der anvendes akupunkturpunkter og medianbaner.

Gua-sha er populært, fordi den renser huden for ophobet spændinger, lymfevæsker og smerter. Du kan modtage Gua-sha massage hver dag, da det giver en øjeblikkelig effekt.

Når huden skrabes gentagende gange, så bliver huden hurtig rød, hvilket forsvinder igen med det samme eller efter et par dage. Der kommer som oftest røde pletter og det giver mig som behandler et godt tegn, der indiker, at jeg berør et område, hvor er der er en ubalance, der skal rettes op på.

Fordele ved Gua-sha?

  • Behandlingen er til både kvinder og mænd.
  • Forkæler din hud uden kemikalier.
  • Frivige giftstoffer fra kroppen.
  • Øger hudens blodcirkulation
  • Genopliver og strammer huden op.
  • Reducerer oppustethed.
  • Ideelt at få masseret ansigtet, halsen og kroppen.
  • Værdifuld i både forebyggelse og behandling af akut opstået smerter, forkølelse/influenza, spændingshovedpine, migræne, rygproblematikker skulder og nakke smerter mm.

Hvordan udføres Gua-sha?

Gua-sha er baseret på princippet om at gnide huden med et glat værktøj for at stimulere cirkulationen og fremme heling. Denne massage er blevet brugt i århundreder til at reducere stress, forbedre cirkulationen og fremme afslapning. Gua-sha massage kan udføres med en række værktøjer såsom jadesten, keramiske skeer eller endda specialiserede træværktøjer.

Målet med denne type massage er at frigive giftstoffer fra kroppen og samtidig øge blodgennemstrømningen til de målrettede områder. Gua-sha massage kan hjælpe med at lindre muskelspændinger, reducere smerter og betændelse, forbedre bevægelsesområdet i led og muskler og øge energiniveauet.