Cupping

Hvor stammer Cupping fra?

Cupping er en flere tusinde år gammel traditionel kinesisk lægepraksis og effektiv behandlingsform. Der er registreringer der viser, at cupping blev brugt rundt i hele verden 3000 f.Kr. og løbende beskrevet i gamle lærebøger i medicin. 

Cupping kaldes også for vakuum terapi eller bindevævsmassage. Cupping er fantastisk massage der fjerner stagnationer i musklerne, hvilket giver et forhøjet flow af Qi, der er kroppens livsenergi.

Hvad er Cupping godt for?

Cupping hjælper med at forbedre cirkulationen, reducere betændelse og lindre smerter. Cupping kan bruges til at behandle en række forskellige tilstande, herunder

  • Fordøjelsesproblemer
  • Hovedpine
  • Muskel- og ledsmerter
  • Lindring af kroniske smerter, da det er en effektiv behandling for mange lidelser
  • Luftvejssygdomme.

Hvordan fungerer Cupping

Når du har lagt dig på briksen, så mærker jeg efter stagnationer, smører din hud ind i økologisk olie og fastsætter derefter kopperne over de relevante muskelgrupper og medianbaner ved at skabe vakuum i koppen, som fastholdes på huden af undertrykket.

Dette vakuum ”trækker” i musklerne og øger blodgemmestrømningen, som opløser spændinger og giver velvære. Det minder som udgangspunkt som en almindelig dybdegående massage. Forskellen er blot at du ligger på maven i ca. 30 minutter og behandlingen er 4 gange så effektiv som massage.

Jeg bruger cupping ved alle muskulære spændinger, luftvejsproblemer som forkølelse, lungebetændelse og bronkitis. Du kan få Cupping på hele kroppen men det bruges især på ryg, skulder og nakke.

Mange sportsfolk og atleter foretrækker cupping fremfor andre behandlingsformer, da effekten er mærkbar for dem.

Efter behandlingen føler du dig dejligt afslappet, da massagen går dybt i dine muskler. Vær opmærksom på at der opstår røde/lilla mærker der, hvor kopperne har siddet og det vil tage noget tid før de går væk. Det er tegn på det stagneret blod og affaldsstoffer i området. Det er ikke noget der gør ondt, men du vil have en ømhed, ligesom det kan mærkes når en massør masserer dine muskler. Du vil mærke træthed et par dage efter, da frigjorte affaldsstoffer bliver udskilt.